L’Etape Czech republic 2024, Horská etapa

L’Etape Czech republic 2024, Horská etapa

Jak jsem viděl L’Etape :) 

 

V Insider Cycling partě celou sezónu směřujeme k 2 vrcholům a to byly české závody L’Etape. Kluci odjeli i pražskou, já jsem se rozhodnul jet s něma horskou v Prachaticích. Potom, co jsem 4 týdny nazpět prodělal covid bylo jasný, že spíše než závod to bude závod se sebou samým. Netušil jsem co mám čekat, chtěl jsem to objet v nějakém rozumném čase. Ráno jsem nabral Mária, který Insider cycling na místě fotil a točil a vyrazili jsme směr Prachatice. První highlight, Mário je super parťák do auta. Bavili jsme se o baletu, výrobě vinylových desek, Photoshopu, cesta utekla jako voda a už jsem si vyzvedával startovní číslo. O cca 5’ později se spustila parádní bouřka, takže jsem se zaparkoval do kavárny a čekal co bude. Nakonec jsem se už v mírnějším dešti převlíknul a dojel na start. 

 

Neutrálních 6km si docela dost lidí pletlo se závoděním od první minuty, dorazili jsme na oficiální start, výstřel a jedeme! Chvíli jsem se držel vpředu, ale pak jsem se postupně procedil někam za půlku startovního pole a jel si svoje. Takhle vzadu se už ale netvořily skupiny, takže jsem si neměl jak odpočinout v balíku a vlastně jsem jel 100km za svoje. Dobrý trénink. Po 4h jsem byl v cíli, dostal medaili, udělali jsme společné fotky s klukama, kteří všichni jeli parádní závod, kolo do auta a šup nazpět do Prahy. 

 

Celá organizace byla na naprosto špičkové úrovni, Přemek a jeho tým v L’Etape opět udělal maximum pro to, aby se každý závodník opravdu cítil jako na Tour de France. 

 

Pár krátkých myšlenek:

  • Nálada po startu vpředu v balíku nervózní, lidi si zbytečně nadávají, vzadu se nic takovýho nedělo. Tam se mi kolega i omluvil, že mi nechtíc vjel do stopy. Cyklistika spojuje, nerozděluje. Klid!!!
  • Parádní trasa. Poctivá cyklistika, kvalitní asfalt. Uzavřený silnice jsou nejlepší, sjezd má potom úplně jinou dimenzi.
  • ATMOSFÉRA!!! Tohle bylo parádní, v každé vesnici byli kolem cesty fanoušci, někde jsem měl pocit, že tam byli všichni místní. No a stoupání na Kleť? Paráda. Slyšel jsem to 2km daleko, pak jsem do toho přijel a bylo to peklo! Další peklo bylo hned za chvíli ve formě 16% stoupání :)
  • ũnbeaten dresy. Jak jsem viděl většinu balíku, viděl jsem i spoustu dresů. Ano, jsem biased, ale ũnbeaten dresy jsou nádherný. Skvělá práce GOBIK designérů, díky za reprezentaci Vojtěch Klaus a Adam Tůma. 
  • Výživa: asi 1,5h před závodem jsem si dal sendvič šunka a sýr a vypil cca 1l Ultra hydration. Na závod jsem vezl pouze 2 bidony, v jednom jsem měl Hydration Fuel a v druhým Hyper Fuel. První třetinu jsem nepotřeboval nic, potom jsem začal střídat Hyper Fuel a Hydration Fuel. Cluster-dextrin v Hyper Fuel je opravdu parádní, neměl jsem ani chvíli pocit, že mi dochází energie, žádný křeče. Nejvíc mě po závodě bolely záda. 
  • Na trati jsem viděl strašnou spoustu holek, to je skvělý kolik holek baví silniční kolo, který je náročný. Girls power!!!

 

Bylo to super, další závod je Okolo Pece, Vojta slibuje taky velký závody tak se těším.

#BetterThanYesterday #UnbeatenTomorrow

Přihlas se k odběru a získej exkluzivní tipy a nabídky!

Zůstaň v obraze s našimi nejnovějšími produkty, akcemi a sportovními tipy. Přihlas se k našemu newsletteru!